Vleespakketten

Robuust Zeeuws Rundvlees

Kwaliteit en smaak zijn twee kenmerken van het rundvlees van de Blonde d’Aquitaine. Dit koeienras komt van oorsprong uit Zuid-Frankrijk en is een echt vleesras.

Onder het label Robuust Zeeuws Rundvlees verkopen wij het vlees van deze in Zeeland gefokte koeien.

Vleespakketten Hieronder kunt u verschillende vleespakketten bekijken en direct bestellen. Al het vlees wordt vers aangeleverd. Eerst proberen? Neem dan het kennismakingspakket of bestel een aantal losse producten. Deze zijn vriesvers. Dus direct ingevroren na bewerking

Lokaal en kleinschalig

Met de goede verzorging van boer Marco van der Male uit het Zeeuwse Poortvliet hebben deze koeien een goed leven en leveren uiteindelijk een zeer goed stuk vlees.

Van de lente tot de herfst lopen de dieren buiten in de wei en de kalveren blijven lange tijd bij de moederkoe om melk te kunnen drinken. 

In de winter staan de dieren in een heerlijke strostal met maximaal 2- 3 dieren in een stal. De stal is aan 1 kant open, zodat er volop verse lucht de stal in kan. In de tijd dat de dieren buiten lopen, eten ze vooral gras. De koeien worden bijgevoerd met een mengsel van mais, bierborstel en hooi. Alles van eigen teelt en eigen land.

Omdat de runderen volop de tijd en ruimte krijgen om uit te groeien, zijn ze groter en zijn ook de vleesonderdelen groter. Het is prettig om te weten waar de dieren vandaan komen men hoe ze zijn behandeld.

De dieren worden geslacht bij een kleinschalige Slachterij waar we al meer dan 10 jaar mee samen werken. Zodra de koe geslacht is laten we het vlees enkele dagen rusten en rijpen. Dit komt de kwaliteit van het vlees ten goede.

De koeien worden in de winterperiode bijgevoerd met een mengsel van hooi, mais en bierborstel.

Als een koe alleen gras te eten krijgt, bevat het vlees meer onverzadigde vetten. Het heeft een hoger gehalte Omega 3-vetzuren. Deze vetzuren worden niet door het lichaam aangemaakt en zijn dus zeer belangrijk om via je voeding binnen te krijgen. Ze dragen bij aan een gezond cholesterolgehalte, gezonde hersenfuncties en bloeddruk.

Naast gezonde vetten bevat grasgevoerd vlees meer vitamine A. Wat van belang is voor goed werkende ogen, een gezonde huid, haar en nagels. Daarbij is vitamine A goed voor je immuunsysteem en voortplanting. Het helpt organen zoals je nieren en hart goed te functioneren.

Grasgevoerd vlees is ook een bron van vitamine E. Vitamine E werkt als antioxidant en beschermt je cellen, bloedvaten, organen, ogen en weefsel.
U heeft zojuist dit product toegevoegd aan de winkelmand: